Ege Postası
Geri

Trafik çilesi çekmek istemeyenler için semt semt kiralık daire önerileri 

Türkiye’nin üç metropolü İstanbul, Ankara ve İzmir kalabalık nüfus yapılarıyla günün her saati canlılıklarını koruyor.
Trafik çilesi çekmek istemeyenler için semt semt kiralık daire önerileri 
Haberler / Güncel
6 Eylül 2017 Çarşamba 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Her sabah işine ya da okuluna giden insanlarla başlayan trafik, gün içinde etkisini biraz yitirse de akşam saatlerinde yine yoğunlaşıyor. Bünyesinde barındırdığı sonsuz olanaklarla yaşamanın çoğu zaman keyif olduğu bu güzel şehirlerimizde trafik çilesinden kurtulmanın yolları var. Sakinlerine trafik derdi nedir unutturacak semtleri sizler için derledik.

Kadıköy ve Şişli, trafik çilesinden sıyrılmanıza imkan sunuyor
İstanbul, 15 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık şehri. Nüfusun yanında ticaret, sağlık, eğitim, emlak gibi yaşamsal alanlarda da ülkemizin en önemli merkezi olan İstanbul, tüm güzelliklerinin yanında müzmin bir trafik sorununu da kalbinde taşıyor. İstanbul’da kiralık daire bakıyorsanız, işinize ya da okulunuza yakın oturmaya, en azından toplu taşıma ağının işlediği semtlerde kiralık daire tutmaya özen gösterin. Örneğin Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsü’nde okuyorsanız, İstanbul kiralık daire aramalarınızı Kadıköy ilçesinde yoğunlaştırmanız sizi trafikte zaman kaybetmekten korur. Kadıköy, sahip olduğu vapur, Metrobüs, Marmaray, metro ve Avrasya Tüneli seçenekleriyle, trafik sıkıntısından kaçmanız için olabilecek her türlü şansı sunuyor.

İstanbul’un Avrupa yakasında, trafik sıkıntısına pek girmeyeceğiniz semtlere örnek olarak Şişli’yi verebiliriz. Mecidiyeköy, Feriköy, Nişantaşı gibi semtler metroya yakınlıklarıyla ve metrodan Marmaray ya da metrobüse aktarma yapma seçenekleriyle kara trafiğine girmeden istediğiniz yere ulaşmanıza olanak veriyor. Bu semtler, Taksim ya da Beşiktaş’a yürüme mesafesinde kalmalarıyla da ilginizi çekebilir. Zingat’ta Feriköy Bölge Raporu’na göz attığımızda 100 metrekarelik dairelerin kira bedellerinin ortalama 1.876 TL olduğunu görüyoruz. Bunlara ek olarak yine deniz yolculuğu seçeneğiyle Beşiktaş, Eminönü ve Üsküdar, metro ve tramvay seçenekleriyle Fatih bölgesi de aklınızda bulunsun.

Yenimahalle ve Keçiören metro hatlarıyla ilgi çekiyor
Ankara, İstanbul kadar olmasa da özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde kendini hissettiren bir trafiğe sahip. Burada da gündelik gidiş gelişlerinize yakın bir evde oturuyor olmanız avantajınıza olacaktır. Ankara kiralık daire arayışınıza işinize ya da okulunuza yakın ilçelerden başladıktan sonra ilçelerin trafik yoğunluğu ve sahip olduğu alternatif ulaşım araçlarını öğrenin. Yani oturduğunuz kiralık daire ile işiniz arasındaki tek bağlantı otobüs olmasın. Özellikle trafik sorunu bulunmayan metro, tramvay gibi ulaşım araçlarının güzergahınızla uygun olmasında büyük fayda var. Bu bağlamda Ankara’da öne çıkan semtler için Yenimahalle ve Keçiören’i sayabiliriz. Ortalama kira fiyatlarının 609 TL olduğu Keçiören, yeni açılan metro hattıyla araba trafiğinden bunalanlar için uygun bir alternatif. Yenimahalle için Zingat Bölge Raporu’na bakıldığında; ilçe uygun kira bedelleriyle de ilgi çekiyor. Metro, otobüs ve dolmuşlarla ulaşımın sağlandığı ilçede 100 metrekarelik bir daire için ortalama kira bedeli 787 TL olarak açıklanmış.

Deniz ulaşımı imkanından faydalanın
İzmir, İstanbul gibi trafik sorununa deniz ulaşımıyla da çözüm arayan büyükşehirlerimizden biri. İzmir kiralık daire aramalarınızda öğrenciyseniz iyi bir metro ağına sahip olan Bornova tam size göre. İZBAN ile Sirinyer’den aktarma yapmanız gerekse de kara trafiğinden uzak bir alternatife sahip olduğu için Buca da bir alternatif. Çalışansanız yine bu semtlerin yanı sıra işinize yakınlık durumuna göre Karşıyaka ve Balçova’yı deniz ulaşımına sahip olması açısından tercih edebilirsiniz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası